WZC Ter Vest ,
Balen

WZC Ter Vest Balen

Bijna zoals thuis

 

Zorgbehoevende ouderen wonen hier samen in grote huizen, niet in een instituut. Met een boven en een beneden, voordeur, achterdeur en wintertuin. Zoals ze gewend waren om te wonen in Balen, zo wonen ze nu in groep. In 6 huizen van 17 bewoners. Net zoals thuis speelt het leven zich beneden af, de kamers bevinden zich boven.

 

Alle woningen lijken op elkaar, maar verschillen ook een beetje. Ze zijn breed zodat er veel contact is met de voor -en achtertuin. Elke woning heeft een eigen adres, oprit, toegangspad en voordeur. Achteraan is er aan iedere woning een overdekt terras en wintertuin. Deze geeft uit op een paadje dat leidt naar een vrijstaand gebouw met cafetaria, onthaal en administratie. De overige algemene diensten – zoals een bureel of berging – zijn verspreid over de woningen.

 

Het volledige woonzorgcentrum werkt decentraal. Animatie gebeurt in de leefruimtes, de kapper komt aan huis en familie kan strijken in de leefruimte. Logistiek levert woning per woning.

Elk huis heeft meerdere leefruimtes: eetkamer, zitruimte, bureau … met centraal een halfopen keuken. Geen centrale verpleegpost, balies of eindeloze gangen. Huiselijkheid komt hier op de eerste plaats.