Schoolstraat,
Wijnegem

Schoolstraat 41 Wijnegem

De kracht van samenwonen

 

In een beschermde woonomgeving, vlakbij markt en winkels, wonen een tiental senioren zelfstandig, maar toch samen. Professionele zorg is indien nodig aanwezig. Maar zelfzorg, zorg van familie en zorg voor elkaar krijgt er alle kansen. Hier wordt uitgegaan van de kracht van samenwonen. En aan het blijven deelnemen aan het dagelijkse, lokale buurtleven. Dit alles is de beste garantie op levenslang, kwaliteitsvol wonen.

 

Het project bestaat uit twee nieuwbouwvolumes. Een hoofdgebouw aan de straatzijde met daarachter vijf kleine huisjes waarin telkens één of twee senioren zelfstandig kunnen leven. Het nieuwe hoofdgebouw stelt zich bescheiden op. Qua vorm en materiaalgebruik past het bij de rest van de straat: bakstenen gevel, houten schrijnwerk, bakgoot, leien. Aan de rechterzijde sluit het aan op de kroonlijst van de buur. Aan de linkerzijde is er een doorzicht naar de achterliggende, gemeenschappelijke tuin en huisjes.

 

De gemeenschappelijke keuken en leefruimte in het hoofdvolume vormen een belangrijke ontmoetingsplek voor bewoners en hun familie. Hier kunnen ze samen koken, eten, wielerwedstrijden volgen, verjaardagen vieren …  Samen met de keuken vormt de tuin het hart van het project.