Innovathor,
Genk
© beelden osar-Atelier Kempe Thill, foto's osar

Nieuwbouwschool Innovathor Genk

Innoveren door inspireren

 

Jongeren inspireren om een technisch beroep uit te oefenen wordt steeds moeilijker in Europa. Samen met de Stad Genk besloten twee Belgische opleidingsaanbieders om voor de regio Limburg een nieuwe onderwijsfaciliteit te bouwen die als stimulator fungeert én zich profileert als nieuwe benchmark voor Vlaanderen en Europa. De architectuur ervan werd toevertrouwd aan Atelier Kempe Thill en osar. Samen realiseerden we middenin het hightech Thorpark in Genk de nieuwbouwschool Innovathor.

 

Naast puur functionele ruimtes biedt de nieuwe campus T2 ook plaats aan recreatie, samenkomst en prikkeling. Net die dynamische afwisseling zorgt ervoor dat de school een inspirerende technologielocatie werd die bij jongeren als katalysator werkt voor een innovatieve maakindustrie.

 

Op vraag van de opdrachtgever streefden we naar een duurzaam gebouw dat een CO2-neutrale en ‘zero-energie’-architectuur ambieert en meteen voldoet aan een ‘BREEAM outstanding’-certificaat. Op zeer korte termijn ontwierpen we daarvoor een compacte structuur die robuust en uiterst flexibel is zodat het gebouw zich makkelijk kan aanpassen aan toekomstige behoeften.