Jeugdzorg,
Kapellen

Jeugdzorg Kapellen

Een huis tussen de bomen

 

Naast het Mastenbos in Kapellen bouwen we drie woningen voor kinderen die niet langer thuis kunnen wonen. We vangen ze op in een huis, niet in een instelling. Twee huizen zijn gericht op het organiseren van een Veilig Verblijf. Een derde doet dienst als gezinsondersteunende woning.

 

De dennenbomen en het grote terrein zorgen mee voor de nodige beschutting. Zo zijn de huizen een beetje zichtbaar vanop de straat, maar staan ze toch geborgen dieper op het terrein. Ze hebben een beneden en een boven onder het dak. Een beetje zoals de woningen in de buurt. Compact, maar niet te hoog. We zoeken naar een huiselijke, geborgen én speelse omgeving.

 

Naast kamers en een gemeenschappelijke leefruimte zijn er ook studio’s. Voor al wat oudere jongeren die liever wat meer alleen wonen. Aangezien niemand hier het samenwonen permanent behartigt, nemen wij de rol op van een moederkloek in het interieur. Kleurrijk materiaalgebruik in vloeren, keuken en badkamers zorgt voor een instant gezelligheid die niet afhankelijk is van meubilair en netheid. Hier kan geleefd worden zonder dat het kil wordt.