Studentenhuis en koffiebar,
Antwerpen

Studentenhuis en koffiebar Antwerpen

Een levendige hoek

 

Voor GIMV Antwerpen renoveerden we een naburig appartementsgebouw in de Karel Oomsstraat tot studentenhuisvesting. Een tiental studenten verspreid over één -en tweepersoonskamers vinden hier hun stek doorheen het jaar. De plint en gevel van het gebouw komen opnieuw tot leven door het schrijnwerk en een oude garagepoort te vervangen door een fris hekwerk passend bij de voordeur. Hierachter zit de fietsenstalling.

Om te ontspannen kunnen de studenten terecht in de tuin of in de gemeenschappelijke leefruimtes met keuken.

 

In het gebouw ernaast op de hoek met de Doornelei renoveerden we een leegstaand gelijkvloers tot levendige lunchplek. De plint van dit appartementsgebouw uit de jaren ’30 ‘Résidence Estoril’ krijgt opnieuw een levendige activiteit. Goed voor de omwonenden én de werknemers van GIMV.  

Raamopeningen worden vergroot tot op de stoep. Het aluminium schrijnwerk wordt vervangen door donker schrijnwerk dat verwijst naar het oorspronkelijke stalen schrijnwerk. Langsheen de nieuwe ramen loopt binnen een gebogen tablet waaraan je kan lunchen. In het midden van de ruimte volgt een houten toog met étalagère mee de hoek van het gebouw. Links en rechts van deze toog wordt zo ruimte gelaten voor een grote gezamenlijke eettafel of een zithoek.