Paardenkliniek Equinox,
Kasterlee

Paardenkliniek Equinox

De allerbeste zorgen voor paarden en hun eigenaars

 

Hoewel een paardenkliniek in de eerste plaats zo wordt ingericht dat de dieren snel de juiste zorgen krijgen, is het opvangen en geruststellen van de eigenaars minstens even belangrijk.

Of het nu gaat om een afspraak of spoedopname, de oriëntatie is belangrijk. Hier is direct duidelijk waar eigenaars terecht kunnen met hun paard. De dierenarts heeft de regie echter stevig in handen. Hij bepaalt bij welke handelingen de eigenaar aanwezig kan zijn.

 

In het hospitaal zijn alle diensten aanwezig. Naast een speciaal voor paarden ingerichte operatiekamer vind je er een sterilisatieruimte, scrubruimte, recoveryboxen, ICU-boxen, klinisch laboratorium, onderzoeksruimtes en lokalen voor medische beeldvorming. Op de bovenverdieping plannen we enkele rustruimtes en een meekijkruimte voor artsen die de permanentie verzorgen. Alles werd compact en logisch opgebouwd om loopafstanden tot een minimum te beperken.

 

Licht, lucht en ruimte bepalen het karakter van elk vertrek. Elk lokaal is prikkelarm en ingericht zonder elementen waaraan een paard zich kan bezeren. In de operatiezaal is er veelvuldige zenitale lichtinval. Het resultaat van een insnijding in het zadeldak waarin een lichtstraat wordt geplaatst.

 

De stallen worden achteraan gepositioneerd. In alle rust, weg van de laad- en loszone.

Aangezien de kliniek grenst aan een landbouwzone gelden er rigide voorschriften op vlak van materiaalgebruik. Verschillende zwarttinten in baksteen en hout geven diepte aan de gevel. Het witstalen schrijnwerk zorgt voor een frisse toets.