Kantoor WATT,
Antwerpen

Kantoor osar

Spinnend, als een kat op het dak

 

12 hoog boven de stad, daar werken wij. Een weids zicht op Antwerpen doet dienst als back-drop. Boerentoren, Kathedraal, Provinciehuis en Middelheimpark liggen schijnbaar binnen handbereik. Dit uitzicht bepaalt meteen ook de indeling van de twaalfde verdieping : een open plan met een breed zicht, van gevel naar gevel, over de hoek. Halfhoge kasten, rekken en gordijnen zorgen voor de nodige privacy zonder het overzicht te verliezen. Dit plan weerspiegelt ook de osar-levenswijze. Dat is er één van openheid en samenwerking.

 

Technieken en akoestisch materiaal zijn weggewerkt in vloer en lambrisering. Hierdoor blijft het betonnen, doorleefde plafond in het zicht. De wanden worden ton-sur-ton afgewerkt zodat het geheel uitermate rustig oogt. Wabi-sabi in de wolken.

 

Op het dak maken we een uitbouw die aansluit op de bestaande boog. Een gebogen CLT constructie rust er op een fijn stalen dragend schrijnwerk met ingewerkte zitbank. Twee spitse uitlopers verbinden de boog met het omliggende dakterras.

Hier eten, overleggen en feesten we. Of we turen in de verte op de brede buitentrap, die dienst doet als picknickplek of podium, als een kat op het dak.