Chiro,
Perk

Chiro Perk

Zigge zagge zigge zagge

 

De Chiro en Speelpleinwerking van Perk huisvesten we in een groene zigzag langs de dorpskern. Een speelse zaagtandfiguur zorgt voor openheid langs alle zijden van het volume en omarmt de speelruimte rondom het gebouw. Een overmaats dak zorgt voor een oversteek en een overdekte doorsteek tussen de verschillende lokalen. Alle circulatie verloopt via de buitenlucht zodat buiten leven en spelen worden gemaximaliseerd.

 

De afmetingen van de diverse ruimten zijn minimaal. De geconnecteerde lokalen van de jongste groepen doen dienst als ‘open shelter’. Zo stimuleren we de Chiro en speelpleinen om zoveel mogelijk gebruik te maken van het speelterrein rondom. Het geheel fungeert als uitvalsbasis om op verkenning te gaan en als knusse nestelplek bij slecht weer.

 

Structuur en dak zijn uitgevoerd als duurzame constructie in houtmassiefbouw. Binnenin blijft de houtstructuur in het zicht wat zorgt voor een warme materialiteit. Langs buiten werken we het paviljoen af met een robuuste groene betonsteen en speels schrijnwerk.